ZOOMROOM je teleskopsko zložljiv zimski vrt, pri katerem lahko segmente sten in strehe poljubno odpirate in zapirate glede na vremenske razmere in glede na namen uporabe.

Princip delovanja:

Zimski vrt ZOOMROOM je sestavljen iz poljubnega števila segmentov, ki se pri odpiranju teleskopsko zlagajo drug za drugega. S tem je omogočeno kar največje odpiranje prostora – do 90% zasteklitve. Bistvena novost in razlika od klasičnih zimskih vrtov je v tem, da ZOOMROOM omogoča odpiranje tako vertikalnih sten kot tudi strehe. Krajna segmenta sta praviloma fiksna, sredinski segmenti pa se odpirajo iz sredine navzven in se zložijo za fiksne segmente. Možno je tudi odpiranje samo v eno smer in delno odpiranje.

Materiali in gabariti:

Konstrukcija: večkomorni alu profili prašno barvani po želji v RAL-u
Zasteklitev: izolacijska kaljena varnostna stekla
Tekalni mehanizmi: spodaj gumirana kolesa skrita v profilih (vodila niso potrebna), v strehi vozički z ležaji iz nerjavečega jekla
Dodatna ponudba: okna, vrata, prezračevalni sistemi (za čas ko Zoomroom uporabljate kot klasičen zimski vrt)

Širina (razponi): standardni razpon od objekta navzven do 6 m, v prostostoječi izvedbi do 10 m (s pomočjo vmesnih podkonstrukcij se lahko razponi poljubno povečujejo)
Dolžina: po dolžini lahko nanizamo poljubno število segmentov – ni omejitev (standardna širina segmenta je od 1,5-1,7m, lahko pa tudi manj ali več odvisno od želja in zahtevane nosilnosti)

ZOOMROOM se projektira individualno za vsak objekt posebej, kljub temu pa so potrebni določeni pogoji za postavitev in nemoteno delovanje:

  • talna tekalna površina mora biti pripravljena vodoravno in mora biti gladka, saj sistem ne potrebuje talnih vodil (razen v izjemnih primerih)
  • stena objekta, kamor se pritrjujejo stenska vodila, mora biti ravna in vzporedna s talno tekalno površino
  • v območju tekalnih površin ne sme biti ovir (npr. žlebovi, odtočne cevi, razne inštalacije …)
  • v primeru uporabe v zimskem času je potrebno predvideti ogrevanje prostora in tekalnih površin
  • poskrbeti je potrebno za ustrezno odvajanje meteornih voda okrog zimskega vrta

 

1
2
3
6
4
5
7
8
9
10
11
12
Back to Top